fbpx

SMART HOME Остави коментар

Всичко, от което се нуждае човек, за да  използва Home Automation, e смарт телефон или таблет. Системата, разработена от Технопол Секюрити ЕООД  не само създава комфорт в дома и в промишлени и административни сгради, но и оптимизира енергийните разходи и цялостната поддръжка. Благодарение на нея   се управлява всичко – от входната врата, СОТ, осветлението, контактите, отоплителните и охлаждащи системи, гаражните врати, щорите в конферентната зала, кафе машината, телевизора и мултимедията в залата за презентации. Дома и   работно място стават не само още по-удобно и сигурно място, но и с до 30 % намаляват енергийните  разходи.

На пазара от години има подобни системи, но те са скъпи и сложни. Затова  Технопол създаде достъпна и лесна за употреба система, която може да управлява дома или офиса с едно приложение и да е на цена, която може да си позволи почти всеки българин. Разработката интегрира заедно датчици и устройства за контрол и управление: датчици за врати, за движение,за налягане,  за наводнение, за дим и газ, дебитомери, интернет ключ и мн. други. Поддържа RS232/485 и MODBUS интерфейс. Всички устройства  и модули изпращат информация в реално време за състояние на входен или изходен параметър към DATA CENTER и от него информацията се визуализира в WEB базирано приложение. Изпращат  в реално време и съхраняват архиви за алармени и аварийни събития, заложени в системата – превишаване на долни или горни гранични стойности на зададени от потребителя параметри на входно/изходни компоненти, събития свързани с нарушаване на хардуерни компоненти в системата, превишаване на работни параметри на модулите и др. Съхраняват се часови, дневни и месечни архиви за състояние на състояния, величини, компоненти от контролираната среда.

Системата  се предлага на пазара в различни варианти в зависимост от нуждите и изискванията на клиентите. Те  могат да избират между оборудване само за сигурност, само за енергийна ефективност, както и пълен пакет от всички услуги и продукти.

Вашият коментар

Call Now Button