Предимства на инфрачервеното отопление Остави коментар

Икономично

Първоначалната инвестиция и монтаж на Infra HEAT печките  за отопление е минимална в сравнение с конвенционалните системи за отопление. Тъй като  те не се нуждаят от поддръжка или подмяна на части, не се налагат допълнителни разходи. Поради факта, че Infra HEAT инфрачервените уреди затоплят твърдите обекти като стени, под, мебели, предмети и други, първоначалното затопляне може да отнеме малко повече време, но веднъж затоплени, тези обекти  отдават на въздуха акумулираната си топлина в дълъг период от време. Така се получава двойно отопление в помещението, веднъж от инфрачервения нанел и втори път от затоплените твърди обекти. Това е причината за голямата икономичност.

Тези факти помагат да спестите до 50% от разходите за енергия за отопление!

Ако имате месечен разход за ел.енергия над 200 лв., използвайки конвенционални отоплителни системи (духалки, електрически и маслени радиатори, акумулиращи печки и др.) при употребата на Infra HEAT инфрачервени панели за отопление ще успеете да го намалите с до 50% и ще плащате до 100-120 лв. на месец, т.е. с 80-100 лв. по-малко всеки месец!

Вашата първоначална инвестиция ще бъде възстановена в рамките на един-два отоплителни сезона.

Без влага и мухъл

За разлика от конвенционалните нагреватели, които просто се затоплят въздуха, инфрачервени уреди за отопление затоплят стените, те задържат топлината много по-дълго от въздуха и я освобождават бавно и равномерно обратно в стаята. По този начин, стените остават сухи и мухълът няма шанс да се зароди и разпространи. Със затоплени околни повърхности, както и директно отопление на човешкото тяло, благодарение на инфрачервените лъчи, вие се чувствате комфортно при по-ниски стойности на стайната температура. При използване на инфрачервени панели за отопление на определено помещение, при ежедневно проветряване, навлезлият студен свеж въздух ще се затопли по-бързо благодарение на топлите твърди повърхности. Това довежда до допълнително спестяване на енергия, респективно по-малки сметки. Модерният и ориентиран към бъдещето дизайн ви помага да се насладите на нови възможности за интериора във Вашия дом в комбинация с най-новите технологии. Освен, че е енергийно ефективно, инфрачервеното отопление премахва влагата и мухъла по стените и създава напълно нов и приятен микроклимат в помещенията.

Здравословно

Чрез приятно затоплени стени и предмети, усещането за топлина с  Infra HEAT се постига с по-ниски температури в помещенията, отколкото сме свикнали, при отопление е с конвенционална отоплителна система. По-ниската температура в помещението не изсушава въздуха в помещението. Това помага да не изсъхва нашата лигавица, която е естествена защита срещу болестите. Инфрачервените вълни се използват успешно в медицината за лечение на мускулни травми и възпаления. Също така инфрачервеното лъчение има положителен ефект върху имунната ни система

Екологично

Енергийна ефективност от 98% дава възможност да се използва почти цялата енергия, която се влага в системата за отоплителна цел. Това е значително подобрение в сравнение с енергийната ефективност на конвенционалните системи за отопление, която е около 50-70%. Infra HEAT инфрачервени панели за отопление са класифицирани с ниско съдържание на електромагнитно замърсяване (IGEF) и не произвеждат никакви въглеродни емисии.

Вашият коментар

Call Now Button